Brandweer Noord- en Oost-Gelderland

Concept Brandveiligheid

Op een nuchtere en humoristische manier de gevaren van brand overbrengen.

Brandveiligheid

DE OPDRACHT

De vraag van de brandweer was hoe je de gevaren van brand goed over kunt brengen. Mensen bewust maken van de gevaren en duidelijk maken wat te doen bij brand.

CONCEPT

Een Facebook-pagina in het Twents voor de ‘nuchtere’ Tukker. De pagina is vooral bedoeld voor de mensen op het platteland
en de mensen uit de Twentse dorpen. Door middel van Facebook berichten wordt er op een nuchtere en humoristische blik gekeken naar de gevaren van brand.

IN HET TWENTS

Alles in het Twents om zo de doelgroep aan te spreken.

Zoa he‘k ok’n moal bie ne braand ’n oald menske oet braandend hoes haald. Eenmoal op’n ledder zer ik teng’n her: mevrouwtje wie bint zoa beneed.n, nog efk es op de tan biet,n. Oh schreew’n ze: dan mo’w terug want dè lied nog op’t nachtkeske.

Tegeltjes wijsheden

Op de tegeltjes staan Twentse wijsheden die met brand te maken hebben. Vaak zit er een achter liggende gedachte bij waar wat over vertelt kan worden.

Boer Hildebrand

Boer Hildebrand is een boer die bij de vrijwillige brandweer zit. Hij probeert op een nuchtere en humoristische wijze de gevaren van brand duidelijk te maken.

Ontwerp Logo

Het ontwerp van het logo is gemaakt in Illustrator. De naam brandweer is in het Twents en door het woordje 'het' zorg je voor een dubbele betekenis van brandweer.